Hoe de open haard aanmaken ?

Begin uw vuur met aanmaakhout of aanmaakblokjes.
Wanneer de houtskolen beginnen te gloeien, plaatst U hierop een of twee Equibuches®. Door het contact met de houtskolen, gaan de Equibuches® smeulen, en zal de vlam worden opgesplitst in gloeiende ringen. Op die manier is de gegenereerde warmte optimaal.

Enkele gouden regels

We herinneren eraan dat de calorische waarde van onze logs is hoger dan van bv. eikenhout. Wij raden u aan om stapsgewijs het geschikte volume van uw kachel te bepalen. U begint best met één enkel houtblok. Maak regelmatig Uw haardvuur schoon en laat minstens 1 keer per jaar Uw schoorsteen reinigen volgens de geldende normen.
De Equibûches® niet bewaren op een vochtige plaats.

Eenheden

« Stère » of« m3 » ?
Sinds 1980 is de wettelijk geldende verkoopeenheid niet meer de stère maar wel de m3.
De « referentie stère » komt overeen met 1 m3 gestapeld hout, bestaande uit parallel gestapelde blokken van 1m lengte.

1m3 = 1 stère ?
Niet noodzakelijk ! Indien de lengte van de blokken kleiner is dan 1 m, vermindert het volume van het hout, gelet op de tussenruimtes. Zodoende komt een « stère » niet langer overeen met 1 m3, maar met 0,8 m3 voor blokken van 50 cm en met 0,7 m3 voor blokken van 33 cm.
U beschikt echter wel steeds over een zelfde hoeveelheid hout.
EQUIBÛCHES® stelt de “schijnbare m3 gestapeld hout ” en “referentie kubieke meter ” gelijk. Zo bent u er steeds van verzekerd dat U de gevraagde hoeveelheden ontvangt.
Equibuches van 30 cm, grote kist 70 x 70 x 70 – 1 stère = blokken van 33 cm of 0,7 m³ = blokken van 50 cm of 0,8 m³ = blokken van 1 m of 1 m³